Ablak üvegezések

A rohamosan fejlődő műanyag nyílászáró piac és a szigetelési technikák növekedése megköveteli a hőszigetelő üvegezés rohamos technikai fejlődését. Ezt az növekvő igényt a különféle lágyfém bevonatok, gáztöltések, többrétegű üvegek, valamint laminált biztonsági üvegek felhasználásával tudjuk kielégíteni. A hőszigetelő üvegezés rendkívül széles termékpalettája áll vevőink rendelkezésére, a normál hőszigetelő üvegszerkezetektől egészen a legmodernebb háromrétegű üvegszerkezetekig. Palettánkban megtalálható szinte az összes  üvegtípus melyek  vevőink összes elképzeléseit kielégíti.

Nyílászáróinkat alapesetben 4 mm vastag 2 rétegű argongáz töltésű lágyfém bevonatú üvegezéssel szereljük. (4 – 16 – 4 float LowE + arg., Ug= 1,0 W/m2K)

Igény esetén kérhető 3 rétegű üvegezés.
(4 -16 – 4 – 16 – 4 float LowE + arg., Ug=0,6 W/m2K) vagy
(4 -18 – 4 – 18 – 4 float LowE + arg., Ug=0,5 W/m2K
3 rétegű üvegeinket csak meleg peremes távtartókkal szereljük, mellyel még jobb hőszigetelés érhető el.

Tekintse meg üvegválasztékunkat!

Hőszigetelő üveg

Kettő illetve három 4mm vastag sík üveglapból áll. Az üveglapok között alumínium távtartó léc helyezkedik el, és ez adja meg az üveg teljes vastagságát, ami minden esetben töltve van páraszűrő anyaggal. Az nagy szigetelést biztosító butil – anyag rögzíti az üveglapokat a távtartó lécekhez, majd az így elkészített szerkezetet kétkomponensű tömítő anyaggal szigeteljük. Az így készült hőszigetelő üveg egy hermetikusan lezárt rendszert alkot. A különböző üvegrendszerek adják meg, hogy a hőszigetelő üveg milyen célra szolgáljon. A legnépszerűbb hőszigetelő üveg a lágyfém bevonattal rendelkező Low-E üveg.

Lágyfém bevonatú üveg (LowE)

A Low-e üveg a normál float üvegből készül úgy, hogy az egyik oldalára elektromágneses úton fém oxid réteget visznek fel. A bevonattól színe a float üvegéhez szabad szemmel nem látható mértékben változik. A bevonattal kezelt oldal a hőszigetelő szerkezetben az üvegtáblák közötti légrés felé néz. Az lágyfém bevonatú üvegeknél a fény és napsugárzás akadálytalanul jut be a helyiségbe, ezzel szemben az épületben lévő meleget nem engedi ki. A hőszigetelő képesség argon gáztöltéssel még fokozható. A Low-e üveggel kombinált fokozottan hőszigetelő üveg argon gáztöltéssel  1,0 Ug értéket produkálja a hagyományos 2,8 Ug értékű  hőszigetelő üveggel szemben. Nyílászáróinkhoz alapból argontöltésű üvegezést adunk.(1,0 Ug)

Fényvédelem

Ezek az üvegek üveg olyan hőszigetelő üvegek, melyek egyik üveglapja speciális fémbevonattal van kezelve, mely a nap, és a nap sugárzó energiájának egy részét visszaveri. A fényvisszaverő, vagy reflexiós üveg egy fényvédő réteggel ellátott üveg, amelyen egy vékony fémoxid réteg van. A bevonat olyan réteg, ami a környezeti hatásoknak is ellenáll. Több árnyalatban is kapható.(bronz, ezüst, szürke, stb.)

Hangszigetelés

A hangszigetelt, kétrétegű üvegszerkezet üveglapjai eltérő vastagságúak, az üvegek közötti tér argongázzal töltött. A műgyantával ragasztott hangszigetelt üvegek biztonsági üvegként is funkcionálnak. A Standard szerkezetek hanggátlása 32dB, amely fokozható az üveglapok vastagságának növelésével  53dB -ig.

Biztonsági üvegek

A biztonsági laminált üvegnek számos változata van. Ilyenek a dobás gátló üvegek, betörés, lopás ellen védő üvegek, bizonyos mértékig golyóálló üvegek. Két vagy több síküveg, vagy mintás üveg összeállításával, ragasztásával készül. Főként nyílászárókba, kirakatüvegnek és olyan helyeken használják, ahol fenn áll az illetéktelen behatolás esélye. A biztonsági üvegek edzése egy hőkezelési eljárás, aminek köszönhetően, annak előnyösen megváltoznak fizikai tulajdonságai. Az edzett üvegnek megnövelt a lökés- és ütésállósága, továbbá a hőmérséklet-változásokkal szemben is nagyobb lesz az anyag ellenállósága. Az edzett üveg törés estén apró szemcsékre esik szét, melyek gyakorlatilag nem jelentenek balesetveszélyt.
Besorolásaik:
Dobásálló üvegek (A osztályú üvegek)
Alkalmazás: lakóházak, üzlethelységek, alumínium portálok

Ütésálló üvegek (B osztályú üvegek)
Alkalmazás: pénzintézetek, ékszerüzletek

Golyóálló üvegek (C osztályú üvegek)
Alkalmazás: pénztárak, pénzváltók