A számok magukért beszélnek

Előtte

A régi, rossz ablakok a legnagyobb energiaveszteség források az épületen. Igazoltan legkritikusabb pontjai a háznak. Hiányzó tömítések, szimpla üvegezés és a szerkezetek rossz hőszigeteléssel ezek mind az okai annak, hogy Ön a pénzét, szinte szó szerint, kiszórja az ablakon. A régi ablakok olyanok, mint egy feneketlen hordó, melyen keresztül a drágán megvásárolt energia egyszerűen eltűnik, mely így pazarláshoz vezet. Ennek következményeként növekszik a környezetünk káros anyag terhelése is.

Utána

Az egyik legjobb fűtésmegtakarító az új, szigetelt ablak. Ön gondoskodhat arról, hogy ablaka télen ne legyen többé huzatos. A modern műanyagablakok optimális feltételeket biztosítanak, mert nagymértékben hő szigetelnek. A műanyag eredendő szigetelőképessége garantálja a kiváló hőszigetelést. Még jobban fokozható a hőszigetelő képesség a nagyobb beépítési mélységgel és a kifinomult többkamrás profilokkal. Így a hideg kinn marad, míg meleg benn. Az új műanyag ablakokkal Ön pénzt takaríthat meg, növelheti a lakókomfortot és aktívan hozzájárulhat a környezetvédelemhez.

Példánk: 30 m² ablakfelület

Régi ablak példa:

Az ablak megevezése: Szimplaüveges ablak
Az üvegezés típusa: egyszerű üveg
Éves gázfelhasználás per m² üvegfelület: 31 m³
Éves összfelhasználás az összes ablaknál: 930 m³
Gáz költség/m³: 101.9 HUF/m³
Gáz összköltsége: 94.424 HUF

Új ablak példa:

Az ablak a példa kedvéért egy modern Gealan 6 kamrás ablak szabvány üvegezéssel Ug1,0 W/m2K.

Éves gázfelhasználás per m² üvegfelület: 13 m³
Éves összfelhasználás az összes ablaknál: 390 m³
Gáz költség/m³: 101.9 HUF/m³
A gáz összköltsége: 40.063 HUF

A csere kifizetődő

Az ablakcseréknél már régóta a műanyag ablakok dominálnak. A kiemelkedő gazdaságosságot kombinálja a szabad alakíthatósággal és a hő- és hangszigetelés követelményeivel. A kiszámolt minta alapján nem csak, hogy 15 év alatt 1.265.293 HUF-ot tud spórolni, hanem még ráadásul 16 tonnával kevesebb CO2-ot juttat a légtérbe.

Költség megtakarítás éves kb. 6% pénzromlással számolva:

Első évben: 54.360 HUF
3 év után: 173.062 HUF
10 év után: 716.514 HUF
15 év után: 1.265.293 HUF

Kapcsolódó letöltések